Sluta gnäll - med armbandsmetoden



Tidningen Kattis & co har "skapat" ett armband som ska hjälpa oss att sluta gnälla på 21 dagar. De menar att man ska använda armbandet istället för att läsa en massa böcker med "magiska" tankemetoder om hur du ska få ett bättre liv med hjälp av tanken.

Armbandsmetoden bygger på teorin att det tar 21 dagar att skapa en ny vana. Målet är därför att bära gnällarmbandet på en och samma handled i 21 dagar.


1. Ta på armbandet på handleden.

2. Så fort du kommer på dig själv med att klaga, skvallra eller kritisera – flytta genast armbandet till din andra handled och nollställ räkneverket.

3. Om du hör någon annan som bär armbandet klaga eller skvallra får du gärna påminna personen om att flytta sitt armband – men bara om du själv flyttar ditt armband först!

4. Endast uttalat gnäll, kritik och ­skvaller räknas – negativa tankar går fria eftersom vi inte kan kontrollera vad vi tänker. Men negativa tankar kommer automatiskt att minska ju mindre du ­gnäller.

5. Ge inte upp! För de flesta kan det ta mellan fyra månader och ett år att klara 21 gnällfria dagar. Du klarar det!



Skulle vilja testa, om inte annat för att det är snyggt!
Men funkar det? Vet inte men det är ju lättare att sluta gnälla om man har något som påminner en om det! (istället för att tänka "jag ska sluta gnälla")



Vad tycker ni?
Armbandet var ju iallafall snyggt!



XOXO


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0